Radnik iz Hadžića vodeći, Bosna Sema ga prati

Odigrano se 17. kolo

Radnik iz Hadžića vodeći, Bosna Sema ga prati

A. Beganović

U okviru 17. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar odigrano je šest utakmica, a do pobjeda su stigli vodeći Radnik i drugoplasirana Bosna Sema.

Vodeći Radnik je u Hadžićima dočekao Žepče i slavio je rezultatom 2:1. Mustafa Mujan je u 32. minuti doveo domaće do prednosti, da bi Josip Slišković u 67. stvari vratio na početak. I kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, rezervni igrač domaće ekipe Meldin Podrug u 86. minuti pogađa za konačnih 2:1.

Bosna Sema je nadigrala Natron iz Maglaja (2:1). Domaći su do prednosti stigli u 42. minuti golom Aldina Hrvanovića, no do odmora su gosti preko Harisa Muratovića uspjeli izjednačiti. U drugom dijelu su domaći bili bolji, a svoju inicijativu krunisali su pogotkom u 68. minuti. Mrežu gostiju iz Maglaja je pogodio Nihad Mujić.

Krivaja je u Zavidovićima s minimalnih 1:0 savladala Pobjedu, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Mevludin Tursić u sudijskoj nadoknadi vremena. Istim rezultatom Mladost iz Župće je savladala Rudar iz Zenice, a jedini pogodak na utakmici je postigao Anes Džafo u 65. minuti.

Usora je pred svojim navijačima bila bolja od Famosa (3:1), a istim rezultatom Azot je nadigrao Ilijaš, dok susret TOŠK-a i Rudara iz Breze nije odigran.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na čelu tabele nalazi se Radnik iz Hadžića sa 34 boda, Bosna Sema je drugoplasirana sa dva boda manje, dok je TOŠK trećeplasirani na 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi