Radnik na Krupu bez novajlija, Žižović optimista

Radnik danas dočekuje Krupu

Radnik na Krupu bez novajlija, Žižović optimista

S. Mlaćo

Fudbalski klub Radnik pretrpio je mnogo promjena tokom ljetnje pauze.

 Tim je ovog ljeta napustio veliki broj igrača, uključujući najboljeg igrača i strijelca iz prethodne sezone, Marka Obradovića. Međutim, igrački kadar na vreme je pojačan, te su ambicije kluba ostale nepromjenje – i u narednoj sezoni cilj je gornji dio tabele.

Trener Mladen Žižović ove ambicije potkrepljuje napornim radom i veoma dobrom atmosferom u ekipi.

"Dobro smo radili, kvalitetno, te sa optimizom ulazimo u susret protiv Krupe. Ekipa iz Krajine je bila veliko iznenadjenje proteklog šampionata, nisu mnogo mijenjali u sastavu, ali mi želimo na otvaranju sezone osvojiti tri boda i pobjedom otvoriti ovogodišnji šampionat", rekao je na jučerašnjoj konferenciji Mladen Žižović.

Nakon što su ekipu napustili i Ostojić i Obradović, uloga kapitena dodijeljena je mladom Dini Beširoviću.

"Spremni smo za prvo kolo, sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje i nepovoljan rezultat po nas. Znamo kvalitet gostiju, ali isto tako i svoj, te obećavamo beskompromisnu borbu gdje ćemo od samog početka zaigrati ofanzivno sa željom da što prije postignemo pogodak", rekao je novi kapiten Radnika, Dino Beširović, prenosi fkradnik.ba

Trener Bijeljinaca danas ne može da računa na usluge posljednje trojice novajlija Alena Merajića, Irfana Hodžića i Zvonimira Blaića, koji će se staviti na raspolaganje timu tek od drugog kola i gostovanja Slobodi u Tuzli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Radnik – Krupa igra se sutra na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 17 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi