Radnik ostvario povoljan rezultat na Tušnju

Sloboda i Radnik odigrali 1:1

Radnik ostvario povoljan rezultat na Tušnju

E. Škorić

Nogometaši Slobode i Radnika odigrali su na Tušnju prvu utakmicu finala Kupa BiH, a nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1.

Sloboda je izgubila bitku za  titulu, ostala joj je još bitka za Kup, ali sada crveno-crni nisu baš u dobroj poziciji. Radnik je uspio zabiti gol na Tušnju, ostati neporažen (1:1) i pred revanš je korak bliže trofeju.

Prvi su gosti zaprijetili, kada je Beširović u četvrtoj minuti pucao preko gola domaćih. Obradović u 14. minuti ne uspijeva da zahvati loptu. 

U 18. minuti prvi ozbiljniji pokušaj Slobode, ali Efendićev udarac uz malo nesigurnosti brani Avdukić. 

Sloboda je stigla do vodstva u 37. minuti. Nakon akcije po desnoj strani, lopta dolazi do Samira Merzića, koji s vrha šesnaesterca trese mrežu komšija iz Bijeljine. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Mogao je Stjepanović u 42. minuti da udvostruči vodstvo domaćih, ali sjajno interveniše Nurković. Radnik je na početku drugog dijela imao veliku šansu, ali je Lazić bio neprecizan, a ranije je Obradović promašio loptu.

Gostujući nogoemtaši šokirali su Tušanj u 56. minuti. Hodžić je ubacio, a Jakovljević lijepo pogodio za veliku radost Radnika, koji za sedam dana dočekuje crveno-crne u revanšu. Veliki problem za tim Husrefa Musemića predstavlja crveni karton Zajka Zebe, koji je u 90. minuti udario jednog igrača Radnika i neće igrati u revanšu.

Inače, ni Radnik, a ni Sloboda ranije nisu osvajali trofej Kupa BiH. Radniku je ovo prvo,  Slobodi treće finale.

Sloboda - Radnik 1:1 (Merzić 37/ Jakovljević 56)

Sloboda: Pirić, Kostić, Salihović, Efendić, Krpić, Zeba, Ivetić, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Merzić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović, S. Jakovljević, Šećerović.


Sloboda-Radnik Bijeljina 1:0 (Samir Merzic) by redakcija1

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi