Radnik pobjegao sa dna, Široki Brijeg i dalje na vrhu

Odigrano je 7. kolo BHT Premijer lige BiH

Radnik pobjegao sa dna, Široki Brijeg i dalje na vrhu

Za nama je sedmo kolo BHT Premijer lige BiH u kojemu je odigrano nekoliko zanimljih utakmica, uz dva derbija.

Sarajevo nije uspjelo pobijediti Čelik u Zenici, dok je hercegovački derbi pripao Širokom Brijegu protiv Veleža koji je ovim porazom izgubio korak sa vodećima.

Široki je i dalje lider, a forma i igre koje izabranici Slavena Muse prikazuju u posljednje vrijeme je obećavajuća. I Zrinjski se vratio na pobjednički kolosijek savladavši kod kuće oslabljenu Zvijezdu kojoj je nakon ovog kola pripao premijerligaški fenjer.

Konačno je proigrao i Borac. Banjalučani su prizemljili Slaviju koja je na startu visoko poletjela, dok je seriju pozitivnih rezultata još u petak nastavio Olimpic. Vukovi već šest utakmica u nizu ne znaju za poraz i najprijatnije su iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivu utakmicu na Piroti ponudili su Travnik i Drina. Gosti su poveli sa 2:0, a domaćini su u finišu ipak uspjeli izjednačniti i osvojiti jedan bod. Promjena na klupi Viteza nije donijela veliki obrt kada je rezultat u pitanju. Vitežani su i sa Antom Mišeom poraženi, ovog puta na Grbavici od Željezničara sa 2:1.

Promjena trenera pozitivan šok donijela je dojučerašnjem fenjerašu Radniku koji je smogao snage i kod kuće pobijedio Slobodu koja je nastavila sa igrama toplo – hladno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.