Radnik se nadigravao u Banjoj Luci i zasluženo osvojio bod

Remi Borcai Radnika

Radnik se nadigravao u Banjoj Luci i zasluženo osvojio bod

E. Škorić

Borac i Radnik odigrali su posljednji meč subotnjeg programa 24. kola BH Telecom Premijer lige, a on je završen rezultatom 1:1.

Radnik je u Banjoj Luci igrao dopadljivo i agresivno, napadački, te je zaista zaslužio ovaj rezultat.

Samo što je počela utakmica, Borac je poveo. Nakoj ubačaja iz kornera, Kojić je zakucao loptu u mrežu gostiju iz Bijeljine.

U sedmoj minuti Žižović je imao šansu za goste, ali brani Avdukić. Avdukić je istom igraču ukrotio pokušaj i u 15. minuti, da bi u 24. minuti Radnik golom krunisao incijativu.

Beširević je centrirao, a Obradović zabio za 1:1. Do kraja prvog dijela rezultat se više nije mijenjao.

Radnik je bio bolji u nastavku, a u 71. minuti Obradović dva puta šutira, no oba puta mu je Avdukić odbranio. Dosta sreće su imali Banjolučani u 76. minuti, kada je Antić na ubačaj Žižovića pucao, ali je stativa pomogla domaćinu. Obradović je imao šansu u 81. minuti, ali šutirao je pored gola, pa je ostalo 1:1 do kraja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice ostalo je 1:1, čime više mogu biti zadovoljni gosti. Borac je šesti sa 40 bodova, Radnik je na 11. mjestu sa 23 boda.

Borac - Radnik 1:1 (Koljić 2/ Obradović 24)

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.