Radnik u čudnoj utakmici pobijedio GOŠK

Pobjeda Radnika

Radnik u čudnoj utakmici pobijedio GOŠK

M. Šljivak

Fudbaleri Radnika pobijedili su danas u Bijeljini GOŠK iz Gabele s 3:1 u susretu 5. kola Premijer lige BiH.

Ovaj meč je donio čak četiri pogotka. Iako je utakmica bila jako loša, na kraju je bila jako efikasna, a gotovo svi šutevi prema golu završili su u mreži.

Prvo poluvrijeme utakmice u Bijeljini nije donijelo gotovo ništa. Radnik je bio nešto konkretniji, imali su loptu više u svom posjedu, ali su Gabeljani bez većih problema zaustavljali sve napade na 20-ak metara od gola.

Samo jedan udarac u okvir gola viđen je u prvom dijelu. Pokušao je Janković kod domaćeg tima, ali je njegov udarac bio preslab za golmana Kozića.

Očajno i negledljivo prvo poluvrijeme završeno je bez golova (0:0), ali je u nastavku meča Radnik ipak uspio da slomi otpor neugodnog tima iz Gabela.

Do vodstva su domaći došli u 58. minuti. Nakon udarca iz slobodnjaka, golman gostiju Kozić odbija loptu, ali pravo na glavu Besima Šerbečića koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Domaći su u 70. minuti stigli do drugog gola. Lijepo je pogodio Demir Peco za, činilo se tada sigurnih 2:0, ali gosti se nisu predavali.

GOŠK se u meč vratio u 83. minuti. Iz prve šanse na utakmici došli su do gola preko kapitena Bošnjaka za 2:1, ali samo tri minute kasnije pobjedu domaćeg tima je ovjerio Glišić za prednost od 3:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Radnik došao do treće pobjede u ovoj sezoni.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Radnik - GOŠK 3:1 (Šerbečić 58', Peco 70', Glišić 86' / Bošnjak 83')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Radović, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Janković, Đurić, Šerbečić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Bošnjak, Odak, Anković, Mišić, Đajić, Zolj, Ramić, Deak, Kobiljar.


 


 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti