Radnik Želji zakomplikovao borbu za titulu

Premijer Omladinska liga za juniore

Radnik Želji zakomplikovao borbu za titulu

S. Mlaćo

U 22. kolu juniorske Premijer lige naše zemlje postignuto je ukupno osam pogodaka.

Juniori Krupe na svom terenu savladali su Vitez sa 2:1, a domaće je u vodstvo doveo Luka Kulenović u 18. minuti. U 83. minuti bilo je 2:0. Mrežu Jurice Badrova pogađa Nikola Ševarika, da bi pet minuta prije kraja za konačnih 2:1 pogodio Mirko Vujica.

Nade zeničkog Čelika sa 2:0 savladale su Mladost DK. Strijelci za Zeničane bili su Gabrijel Popović u 59. minuti, te Marin Milanović u 78.

Pobjedu juniorima Zrinjskog na Mračaju protiv Metalleghe (2:0) donijeli su Igor Savić u 47. minuti, te Srđan Vulić u 74.

Nade Radnika i Željezničar odigrale su susret bez pogodaka, dok je Sarajevo poraženo od Slobode 0:1. 

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Na prvom mjestu je i dalje Željezničar sa 56 osvojenih bodova, ali sada Sloboda ima samo bod manje. Sarajevo zaostaje sedam bodova za gradskim rivalom, dok je na dnu NK Metalleghe BSI sa sedam bodova, te Olimpic sa 14. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi