Radnikov bedem za bod na Koševu

Dva gola za dvije minute

Radnikov bedem za bod na Koševu

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva i Radnika remizirali su na Koševu (1:1) u susretu 1. kola Lige za prvaka.

Na nevjerovatan način je počeo meč na Koševu i nakon samo dvije minute postignuta su dva gola.

Poveli su domaći u 27. sekundi. Centaršut Hebibovića u mrežu šalje Amer Bekić za prednost od 1:0. Već u narednom napadu gosti dolaze do izjednačenja. Nekadašnji igrač Bordo tima Ševko Okić je poravnao na 1:1, a pogodak je pao iz dosta sumnjive situacije, no pomoćni sudija prilikom pasa za asistenta kod pogotka smatrao je da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Sarajevo je u četvrtoj minuti moglo do novog gola. Hebibović se našao oči u oči sa golmanom gostiju Mladenom Lučićem, ali mu je ovaj sjajno odbranio udarac.

Potom se utakmica umirila. Gosti su se dobro zatvorili i usprkos nekoliko solidnih pokušaja, Bordo tim nije uspio da napravi ozbiljniju prijetnju pred golom tima iz Bijeljine.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, da bi u nastavku domaći otvorili meč šansama za Hebibovića i Crnkića, ali igrači Sarajeva nisu bili precizni.

Potom je uslijedio dosadan period meča u kojem se ništa nije dešavalo. Vrijedi jedino izdvojiti šut Duljevića, ali je Lučić dobro odbranio.

Nije domaći tim uspijevao da dođe do prave šanse. Radnik se dobro branio i na kraju je osvojio jedan bod u ovom meču.

Liga za prvaka, 1. kolo:

Sarajevo - Radnik 1:1 (Am.Bekić 1' / Okić 2')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Balić, Al.Bekić, Am.Bekić.

Radnik: Lučić, Franić, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Obradović, Kosorić, Đurić, Okić.




Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi