Radovac donio bod juniorima protiv Makedonije

Odigran susret drugog kola kvalifikacija za juniore

Radovac donio bod juniorima protiv Makedonije

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra susret drugog kola, prvog dijela kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Timovi iz grupe 12 svoj kvalifikacioni turnir igraju u Makedoniji, a danas je naša reprezentacija odmjerila snage sa domaćinom Makedonijom. Makedonija je krenula odlično, a pogodak za domaćina u 33. minuti susreta postigao je Krežić. 

Izabranici Tonija Karačića vratili su se u samoj završnici prvog poluvremena, a strijelac je u 41. minuti susreta bio Samir Radovac. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:1. 

U drugom poluvremenu nije bilo golova, pa je naša reprezentacija nakon dva odigrana kola na drugoj poziciji sa četiri osvojena boda. Prva je Francuska koja je danas slavila protiv Lihtenštajna rezultatom 6:0. Za prolazak u naredni krug takmičenja izabranici Tonija Karačića igrat će u ponedjeljak protiv Francuske. 

Juniorske kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo, 2. kolo:

Bosna i Hercegovina - Makedonija 1:1 (Radovac 41/Krežić 33)

Bosna i Hercegovina U-19: Karačić, Čivić, Oršolić, Mihojević, Memija, Modić, Hajrulahović (od 81. Lončar), Gojak, Radovac, Burović (od 71. Hiroš), Juričić (od 58. Beganović). 

Makedonija U-19: Gjorgjev, Stojanovski, Amanović, Terziev, Alomerović, Cheshmedjiev, Kochoski, Sulejmanov, Krežić (od 77. Demir), Kostadinov (od 66. Petkovski), Babunski. 

Žuti kartoni: Gojak(16), Mihojević(54)/Kostadinov(7), Cheshmedjiev(14), Sulejmanov(23), Demir(86). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije