Igor Radovanović pred meč s Drinom

Radovanović: Pokušat ću opravdati epitet pojačanja

D. Kurbegović

Posljednje pojačanje Čelika za ovu sezonu je 30-godišnji napadač Igor Radovanović. 

Iskusni igrač, koji je u svojoj karijeri nosio dres Slavije, Željezničara, Slobode, te nekoliko klubova iz inostranstva prije nekoliko dana potpisao je jednogodišnji ugovor s Zeničanima, te se priključio treninzima kluba s Bilinog polja.

O prvim utiscima iz Zenice, očekivanjima u dresu novog kluba, te svojim igrama iskusni ofanzivac je govorio u razgovoru za SportSport.ba

"Prvi utisci su odlični, zaista je milina trenirati na Bilinom polju. Primljen sam sjajno od strane novih saigraća, ima tu dosta momaka koje od ranije poznajem, s nekima sam igrao u dosadašnjoj karijeri, dok druge poznajem jer smo bili na suprotnim stranama. Sve u svemu zasad je sve pozitivno i nadam se da će tako i ostati. Iza mene je zaista težak period, imao sam operaciju križnih ligamenata, to je sada iza mene, oporavak je dosta dobro prošao. Na meni je sada da se nametnem stručnom štabu i doprinesem što boljim rezultatima kluba", nada se Radovanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velika su očekivanja u dresu Čelika, budući da je najbolje partije u karijeri pružao na stadionu Bilino polje.

"Specifično je da sam uvijek protiv Čelika pružao dobre partije i to ovdje na Bilinom polju, mislim da sam postigao četiri gola u Zenici igrajući za Slaviju, Željezničar i Slobodu. Igrao sam uvijek dobro protiv Čelika, tako da se nadam da ću sada u crno-crvenom dresu pružati isto tako dobre igre protiv drugih klubova. Ja mogu obećati da ću dati sve od sebe, da ću se boriti i pokušat ću opravdati epitet pojačanja. Čelik je dobra ekipa, dobro su spremni i bit ćemo tvrd orah svim klubovima, kako u Zenici, tako i na gostujućim terenima", kazao je Radovanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.