Šef stručnog štaba FK Slavija

Radović: Mislim da smo zaslužili bod

Domaći fudbaleri su uspjeli preokrenuti i povesti s 2:1 nakon što je Bordo tim stigao u rano vodstvo golom Leona Benke. Ipak, u finišu igrači Slavije nisu uspjeli izdržati pritisak gostiju.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrali jednu dobru utakmicu, te da smo uspjeli da napravimo pritisak na ključne igrače Sarajeva. Ipak u drugom poluvremenu to nismo uspjeli iskontrolisati zbog objektivnih, ali i neobjektivnih razloga. Objektivni su umor, mlada ekipa i nesvjesno povlačenje, za koje se nismo dogovorili. Plod svega toga je pobjeda Sarajeva, iako mislim da smo danas zalužili bod. Ovaj posljednji gol je nešto što se dešava u fudbalu, ali njih je sada teško dići jer je to mlada ekipa", rekao je Dragan Radović, trener Slavije nakon utakmice.

Povreda Radosavljevića itekako je poremitila ekipu Slavije.

"Itekako da nas je poremetila povreda Radosavljevića. On je nama jako bitan igrač, pogotovo kod prekida. Mi gotovo baziramo svoju igru na tim njegovim prekidima i to sigurno vježbamo. Njegovim izlaskom izgubli smo puno, a nedostajali su nam danas i Vejnović i Šabanović. Mi smo mlada ekipa i nije svaki ulazak dovoljno dobar da pojača igru", dodao je trener Lukavičana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Slavije su u možda i svom najboljem nastupu u ovoj sezoni ostali bez bodova, a s ovom konstatacijom složio je i trener kluba iz Istočnog Sarajeva.

"Na ovom terenu vjerujem da je ovo bila naša najbolja utakmica, ali igrali smo i protiv najboljeg protivnika", kazao je Radović, uz konstataciju da će Slavija sasvim sigurno ostati u društvu najboljih bh. klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije