Radović: Svaku utakmicu kod kuće idemo na pobjedu

Trener Slavije za SportSport.ba

Radović: Svaku utakmicu kod kuće idemo na pobjedu

S. Mlaćo

Slavija iz Istočnog Sarajeva u subotu će na svom stadionu ugostiti Napredak, te tražiti četvrtu pobjedu u sezoni Prve lige Republike Srpske.

 Slavija je za sada veoma tvrd orah za sve rivale, ali za veći uspjeh će izabranici Dragana Radovića morati početi i sa pobjedama.

"Naš cilj je plasman među šest klubova. Svaku domaću utakmicu idemo na pobjedu, a već od trećeg kola nemamo poraza. Nedostajem nam pobjeda, ali u deset kola smo četiri puta igrali kući, a šest na strani. Krenuli smo se sedam dana uoči početka sezone i kada na to pogledamo možemo biti zadovoljni", kazao je Radović.

"Zadovoljan sam. Možda smo mogli negdje dobiti gdje smo remizirali, ali isto tako mogli smo ostati negdje u tim mečevima i bez bodova. Napredak ne poznajemo, tek su ušli u ligu, ali sam uspio preko nekih prijatelja doći do informacija o njima", dodao je Radović.

O kvaliteti nogometa u Prvoj ligi Republike Srpske šef struke Slavije kaže.

"Zvijezda 09 je organizaciono najjača, a što se tiče kvalitete tu su oni, mi, Tekstilac, Rudar, Podrinje... Ima tu više kvalitete, nego što je finansijska situacija dobra. A finansije su naravno problem, te infrastruktura. Kvalitete ima sigurno, a kada nemam finansija onda je tu dosta mladih igrača koji tako dobijaju priliku", zaključio je šef struke tima iz Istočnog Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Meč između Slavije i Napredka igra se u subotu sa početkom u 14:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi