"Raduje me kako N/FSBiH u posljednje vrijeme upravlja ligom"

Abdulah Ibraković, sportski direktor Sarajeva:

"Raduje me kako N/FSBiH u posljednje vrijeme upravlja ligom"

Fudbalski klub Sarajevo je u prvom kolu proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige slavio na gostovanju kod Zvijezde u Gradačcu. 

Na travnjaku koji je bio u ubjedljivo najlošijem stanju od svih terena na kojima su se igrale utakmice 16. kola domaćeg šampionata, izabranici Mehe Kodre izborili su zasluženu pobjedu od 3:0.

Ipak, zbog obilnih snježnih padavina Takmičarska komisija N/FSBiH će odgoditi 17. kola BH Telecom Premijer lige, a to je u svojoj izjavi za SportSport.ba potvrdio i njen predsjednik Milorad Lale. Sretan i zadovoljan zbog ove odluke bio je i sportski direktor FK Sarajevo Adbulah Ibraković.

"Kad sam se probudio jutros odmah sam se razbolio, jer je i pored svih velikih ulaganja, igre, bodova, zdravlje igrača nam je najbitnije. U njih su uložena velika sredstva. Nije sad stvar hoće li neko osvojiti bod više ili manje. Jednostavno moramo misliti o fudbalerima, ne daj Bože da se neko teže povrijedi. Od toga na kraju nema niko koristi", rekao je Abdulah Ibraković, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Posebno me raduje kako N/FSBiH u posljednje vrijeme, nakon dosta kritika poslije SP-a, upravlja našom ligom. Ipak je Premijer liga slika naše države, pored reprezentacije koja nas predstavlja na međunarodnom nivou, ona je oličenje domaćeg fudbala. Savez je odgodom 17. kola pokazao da vodi računa i o domaćem fudbalu".

Fudbaleri Sarajeva su u okviru 17. kola Premijer lige ovog vikenda trebali ugostiti banjalučki Borac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.