Mladost slavi, Čelik tuguje

Rahimić: Bit ćemo još bolji u nastavku sezone

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti nastavljaju da oduševljavaju sve ljubitelje nogometa u BiH. Klub iz Doboja kod Kaknja nakon Željezničara i Sarajeva, na koljena je bacio još jednog velikana u Premijer ligi. Danas su izabranici Ibre Rahimića nevjerovatnim golom Aldina Šišića, minimalnim rezultatom 1:0 savladali zenički Čelik.

Nakon utakmice, strateg Mladosti sijao je od sreće, očigledno svjestan koliko je današnja pobjeda bitna za nastavak sezone.

"Prvo poluvrijeme bilo je dosta tvrda utakmica, Čelik je imao povoljnije prilike, imali smo i mi par, ali završilo je bez golova. U drugom poluvremenu, mislio sam da pojačam tempo, ali isključenje Isakovića nas je poremetilo. Gledali smo onda da ne primimo gol, ali eto izgleda da je momke nagradilo možda i taj sjajan gol Aldina Šišića. Momci su do kraja izdržali sve napade Čelika, dali su sve od sebe i ja im čestitam. Mi nismo mogli pokušati igrati, jer smo igrali igrača manje orijentisali smo se da zadržimo rezultat i u tome uspjeli", ističe Rahimić.

Mladost je pobjedom nad Čelikom pokazala još jednom da ima kvalitetnu ekipu.

"Ja sam rekao da Mladost ima kvalitetnu ekipu, mi smo očekivali danas jači pritisak na zadnju liniju Čelika, ali imperativ pobjede je malo i uticao na igrače. Međutim mi smo ojačali, pokazali smo karakter, da mi je neko prije početka sezone rekao da ćemo pobijediti Sarajevo,Željezničar i Čelik ja mu ne bih vjerovao. Evo sve ide kako treba, te se nadam da ćemo u nastavku sezone biti još bolji", kazao je Rahimić.

Beganović: Neshvatljiv pad naše igre u drugom poluvremenu

Nogometaši Čelika danas su u Doboju kod Kaknja poraženi do domaće Mladosti rezultatom 1:0. što je bio četvrti uzastopni poraz na gostujućim terenima.

Dok crno-crveni odlično igraju na domaćem terenu, na strani je to već druga priča, posebno igra u drugom poluvremenu, kada na teren kao da izađe druga ekipa. Danas su izabranici Elvedina Beganovića imali sve preduvjete da ostvare pozitivan rezultat. Podrška navijača, korektno suđenje, igrač više u terenu, ali na kraju ponovo poraz.

Nakon utakmice vidno utučen je bio i strateg Zeničana.

"Šta kazati na ovu utakmicu, ponovo Čelik s dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu dosta dobro smo igrali, imali nekoliko sjajnih šansi. U drugom poluvremenu bez prilika, izgubimo 1:0 sa fenomenalnim potezom Aldina Šišića, koji je odlučio utakmicu. Na kraju čestitam Mladosti na pobjedi", razočaran je trener Čelika.

Čelik ima dosta problema s igrom u gostima, posebno kada je u pitanju drugo poluvrijeme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dosta dva različita poluvremena, kao da je bila neka druga ekipa, neshvatljiv pad u drugom dijelu igre. Do gola smo kontrolisali ekipu, nakon gola Mladost se povukla jer su imali i igrača manje. Nismo našli riješenje za to, osim prilike Karića koji je s pet metara promašio prazan gol. Poslije toga nismo imali priliku da se vratimo i na kraju smo upisali poraz", kazao je Beganović

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.