Rahimić: Očekuju nas promjene u igračkom kadru

Trener Veleža na prozivci

Rahimić: Očekuju nas promjene u igračkom kadru

M. Maksimović

Trener Veleža Ibro Rahimić s optimizmom i entuzijazmom došao je na današnju prozivku na stadionu u Vrapčićima.

 Igrače je upoznao s planom rada i onim što se tokom priprema od njih traži i očekuje. Kaže i kako je planove donelke pokvarila hladnoća koja nije zaobišla ni područje Hercegovine.

“Zasad ćemo raditi u sportskim dvoranama u zatvorenom, ali vjerujem da bismo od subote ili nedelje mogli izaći vani. Imamo dovoljno vremena, mislim da smo prvi krenuli od svih klubova u Prvoj ligi Federacije BiH, međutim očekuju nas promjene u igračkom kadru, pa je bolje što imamo više vremena”, istakao je Rahimić, dodajući da je potrebno predano raditi na jačanju individualnih kvaliteta igrača.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Vjerujem da ćemo tu napraviti iskorak. Jednako tako vjerujem da će se i novi igrači uklopiti tako da ćemo posložiti kvalitetnu ekipu. Već smo dogovorili određen broj prijateljskih utakmica, prva bi trebala biti 21. januara protiv Olimpica, kasnije nam dolaze dueli protiv Sarajeva, Željezničara, Neretvanca, vrlo vjerovatno i protiv Mladosti i još nekih ekipa tako da ćemo imati dovoljan broj utakmica. Rekao sam i ranije dok igrači ne potpišu ugovor oni nisu naši, pregovarali smo, razgovarali, ali dok posao ne bude završen ne želimo ići sa imenima. Neki igrači su tu, prioritet je svakako golman s obzirom da su Voloder i Rahimić mladi, neiskusni, i jedan klasični napadač, a takvih igrača je jako malo na tržištu”, rekao je Rahimić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti