Rahimić: Poraz na startu može biti samo opomena

Trener Veleža

Rahimić: Poraz na startu može biti samo opomena

Fudbaleri Veleža na otvaranju sezone u Prvoj ligi FBiH poraženi su na domaćem terenu od Olimpika. 

Mostarci protiv Olimpika nisu iskoristili šanse koje su imali, što je, po običaju, kažnjeno, pa je sarajevski tim na kraju slavio s minimalnih 1:0 golom Nedima Oglečevca. 

Strateg mostarskog kluba Ibro Rahimić smatra kako poraz u prvoj utakmici ne znači ništa, te da će Velež nastaviti svim silama da se bori za povratak u elitno društvo. 

"Mi smo se pred utakmicu morali suočiti s ogromnim problemima. Nismo imali sve igrače na raspolaganju, bilo je povrijeđenih, pa smo bili primorani one mlađe ubaciti u igru. Oni su, nažalost, podlegli atmosferi i nije ispalo onako kako smo se dogovorili. Olimpik nije bio ništa bolji od nas, ali na kraju se gleda rezultat...", kazao je Rahimić. 

"Poraz u prvom kolu ništa ne znači. Možda je tako moralo da bude, možda nam je to samo opomena... Mi imamo kvalitetan tim i radit ćemo naporno kako bismo na kraju ostvarili cilj koji smo zacrtali, a to je povratak u Premijer ligu BiH", dodao je trener Veleža. 

Rođeni će prve bodove u novoj sezoni tražiti u narednom kolu na gostovanju kod Bratstva. 

"Laganih utakmica više nema, mi smo svjesni toga. Ako želiš ući u Premijer ligu, onda moraš pobjeđivati. Bratstvo ima svoje probleme, kao i mi, ali sve ćemo učiniti da dođemo do pobjede i da se brzo vratimo. Neće ovo biti nimalo jednostavna sezona. Neće lako pobjeđivati ni Sloga ni Olimpik, tako da će biti sve interesantnije kako vrijeme bude odmicalo." 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi