Rahimić: Stvarat ćemo igrače kroz omladinsku školu

Nakon povratka među Rođene

Rahimić: Stvarat ćemo igrače kroz omladinsku školu

M. Maksimović

Pun entuzijazma i vjere u bolje dane za Velež, u svoj klub vratio se Ibro Rahimić. Nije ga bilo tri pune godine, a u međuvremenu je radio u Slozi iz Ljubuškog i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Njegov prvi zadatak po povratku je podići samopouzdanje kod igrača i pobjeći sa začelja tabele u Prvoj ligi Federacije BiH.

“Igrače moramo uvjeriti da posjeduju kvalitet, a ako u tome uspijemo oni će vrlo brzo početi raditi ono što se od njih traži. Znam šta je u ovom trenutku potrebno uraditi, dok ćemo na polusezoni napraviti detaljnu analizu i vidjeti ko nam je potreban za dalji rad,” izjavio je Rahimić.

Novi trener Veleža uvjeren je da će njegov klub uskoro u svakom segmentu postati stabilan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Prije svega, želimo se riješiti svih dugovanja, stabilizirati klub, a potom krenuti ka Premijer ligi. Imamo kvalitetne ljude, novac, uskoro dolaze sponzori, napravili smo pomoćni teren… Moja velika želja je stvarati igrače kroz omladinsku školu jer u Mostaru nikad nije nedostajalo talentovane djece“, dodao je.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi