Rahimić: Vjerujem da ću BiH biti domaćin u Rusiji
Foto: EPA

Nije očekivao poraz u Dublinu

Rahimić: Vjerujem da ću BiH biti domaćin u Rusiji

Elvir Rahimić, nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac, smatra da je Republika Irska zasluženo izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Francuskoj. 

Izabranici Mehmeda Baždarevića u uzvratnoj utakmici u Dublinu nisu uspjeli poremetiti planove Martinu O'Neillu i na kraju su poraženi rezultatom 2:0, a za SportSport.ba svoje mišljenje o utakmici iznio je i iskusni Elvir Rahimić.

"Nažalost smo izgubili, sigurno da niko od bh. navijača u ovom trenutku nije sretan. To je fudbal i sve je moguće. Priznajem da sam bio uvjeren da ćemo slaviti u Dublinu, ali šta mogu sad. Život ide dalje", kazao nam je Rahimić.

Naši reprezentativci su najavljivali da odlično poznaju način igre koji gaji Republika Irska, ali na kraju desio se neuspjeh. 

"Teško se bilo suprotstaviti Ircima, upravo zbog toga što su dali maksimum. Oni tako dugo neće igrati. Bili su bolji u borbenosti, želji i svemu ostalom u čemu smo mi zakazali, tako da idu zasluženo na Evropsko prvenstvo." 

Rahimić je na kraju dodao da vjeruje da će, u slučaju plasmana, biti dobar domaćin Zmajevima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sada treba misliti isključivo na budućnost i poslije poraza razmišljati pozitivno. Dolaze i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, vjerujem da će biti uspješnije i da ću biti dobar domaćin u Rusiji", istakao je na kraju fudbaler koji je tokom reprezentativne karijere upisao 40 nastupa za BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije