Trener Mladost najavljuje

Rahimić: Vjerujem da Mladost može ostati u ligi

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja pripremaju se za utakmicu drugog kola Premijer lige BiH protiv ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva. 

Nakon visokog poraza u prvom kolu od Rudara u Prijedoru 3:0, izabranici trenera Ibre Rahimića žele upisati prvu domaću pobjedu i popraviti utisak iz prvog kola.

Šef stručnog štaba Ibro Rahimić za SportSport.ba govorio je o narednoj utakmici protiv Slavije, igračkom kadru, te očekivanjima od debitanske sezone.

"Nismo očekivali visok poraz u Prijedoru, ušli smo loše u utakmicu, imali smo  i igrača manje, tako da smo stvarno imali dosta nesreće u tom prvom kolu. Okrećemo se narednom kolu i utakmici protiv Slavije, nama je to izuzetno već sada bitna utakmica, jer svaki kiks na domaćem terenu može biti odlučujući u ovoj sezoni. Radimo dobro, ali dosta je igrača tu došlo, svi moraju da razmišljaju isto, a trenutno imam igrače koji različito razmišljaju, nadam se da ćemo to što brže prebroditi, te postati ravnopravan protivnik svakoj ekipi", nada se Rahimić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavija je naredni protivnik ekipe Mladosti.

"Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Slavije, poznajemo se, iako je i kod njih puno promjena bilo u igračkom kadru. Gledao sam ih i protiv Veleža, tako da nema nekih nepoznanica. Mi moramo pobijediti, to je jedino rješenje, te se pobjedom vraćamo na pravi kolosijek. Sigurno da je mali hendikep što igramo u Zenici, iako vjerujem da ćemo i na Kamberovića polju imati dobru podršku, jer je dosta igrača iz Zenice u našoj ekipi. Ja iskreno vjerujem da Mladost može ostati u ligi, dosta je tu igrača koji su igrali niži rang, ali Premijer liga je viši nivo i čim prije shvate igrači da nemaju puno prostora za pogreške, tim prije ćemo praviti dobre rezultate", kazao je Rahimić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.