Rajevac: BiH je veliki izazov

Srbijanski stručnjak želi selektorsku poziciju

Rajevac: BiH je veliki izazov

M. Šljivak

Srbijanski stručnjak Milovan Rajevac želi selektorsku poziciju Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za beogradske Novosti, Rajevac je potvrdio kako je veoma zainteresovan za klupu reprezentacije BiH i da je dobio ponudu Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Tačno je da sam razgovarao sa predsjednikom Fudbalskog saveza Republike Srpske Kovačevićem. Pitao me da li bih bio njihov kandidat za selektora BiH i ja sam pristao. Izazov je veliki, BiH je u nezavidnoj situaciji, ali ja hoću da radim. Kad ne mogu da budem selektor Srbije, idem dalje", rekao je Rajevac za Novosti.

Rajevac želi uigrati našu selekciju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2016. godine.

"Teško je odvesti BiH na Evropsko prvenstvo, ali bih kroz kvalifikacione utakmice mogao da uigram sastav koji bi, garantujem to, odveo na SP u Rusiji", dodao je Rajevac, koji želi da trenersku karijeru nastavi u Evropi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Želja mi je da radim u Evropi. Ne plašim se ni konkurencije, bez lažne skrOmnosti moj cv je, ipak, najbolji. Bio sam sa Ganom peti na svetu, dva puta igrao u finalu prvenstva Afrike, bio proglašavan najboljim trenerom na kontinentu", istakao je srbijanski stručnjak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti