Rajković: Zabave i dobrog mininogometa neće nedostajati

Sve spremno za završnicu

Rajković: Zabave i dobrog mininogometa neće nedostajati

S. Mlaćo

Posljednji vikend u ovom mjesecu, tačnije 29. i 30.04.2017 u samom srce Bosne i Hercegovine, gradu Vitezu, održati će se Završnica mininogometnog prvenstva na terenima Sportsko-rekreacijskog centra „Romari“ .

Od 18  ekipa iz cijele BiH, njih 9 boriti će se za prestižnu titulu prvaka mininogometa naše zemlje, a drugih 9 za pobjednika kupa.  U nedjelju, 30.04.2017 u 18 i 19 sati održati će se sudar titana- onih koji dođu do samog kraja nakon čega slijedi svečano proglašenje pobjednika. Biti će tu i  mažoretkinje koje će čitavoj manifestaciji dati svečanu, ali opet sportsku notu.  S obzirom da 28.04.2017 općina Vitez slavi svoj dan, ovaj će događaj na neki način biti i poklon gradu u kojem se završnica i održava. 

"Široj javnosti mininogomet još uvijek nije dovoljno poznat, no ovaj sport je već dobro rasprostranjen po cijeloj BiH. Mininogometna liga koja se održavala u 8 gradova Bosne i Hercegovine, iznjedrila je one najbolje i na taj način osigurala im sudjelovanje na završnici kod nas u Vitezu. Ove godine očekujemo ekipe iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle, Prijedora, Širokog Brijega, Lukavice i naravno naše viteške ekipe. Moramo priznati da su Lige u svih 8 gradova bile jake, s puno iznenađenja, neočekivanih rezultata, odličnih utakmica a naravno najs(p)retniji nastavljaju svoj put u borbi za odlazak na Mininogometnu Ligu Šampiona koja će se i ove godine održavati u slovenskom Mariboru. Udruga za promidžbu mininogometa i rekreacije kao organizator, i ove godine će se potruditi da organizacija bude na nivou, da cijeli događaj ima "glavu i rep". Za sve posjetitelje smo osigurali tribine kako bi mogli navijati za svoj omiljeni tim, ždrijeb i satnica održavanja utakmica je u fazi pripreme, tako da smo sigurni da zabave, dobrog mininogometa ali i osvježenja neće nedostajati. Pratimo i vremensku prognozu i zasada nam ide na ruku, ali što će biti, biti će. Od naših sudionika očekujemo da daju svoj maksimum i da uživaju u igri, naravno uz fairplay pravila. Osim što nam je cilj da nogometnoj rekreaciji damo i ime, a to je mininogomet, nama je ujedno i cilj da motiviramo ljude da se što više bave rekreacijom, da ih potaknemo na zdravi način života. Svjesni smo kako danas živimo stresno, učahureni u svoje domove i svakodnevicu. Evo neka ovo bude razlog da sa svojim prijateljima, sinovima, obiteljima prošetate do našeg sportskog centra, i pogledate svoj omiljeni tim. Za sve one koji žive dalje od Viteza, tu je i Fudbalito, aplikacija putem koje možete pratiti rezultate. Dobro nam došli u Vitez!“- poručuje Bojan Rajković, predsjednik Udruge za promidžbu mininogometa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi