Rama bolja od Branitelja, Brotnjo poražen od Cima
FOTO: Ramski Vjesnik

Druga liga FBiH grupa Jug

Rama bolja od Branitelja, Brotnjo poražen od Cima

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Jug odigrane su utakmice prvog kola.

U sedam utamica viđeno je 16 pogodaka.

Tomislav je na svom terenu pogotkom Stojana Sladoje savladao HNK Stolac (1:0), dok je Klis bio bolji od Troglava 1918 rezultatom 2:0. Strijelci za tim iz Buturović Polja bili su Aldin Husrep i Nedim Kudra.

Dobru partiju na otvaranje sezone pružili su i nogometaše Rame iz Prozor Rame koji su savladali Branitelj sa 2:0. Junak pobjede za tim koji sa klupe predvodi Tomo Vidakušić bio je Stipo Babić koji je mrežu gostiju zatresao u 17. i 79. minuti.

Neum je u Ljubuškom sa minimalnih 1:0 savladao Slogu, dok je Posušje istim rezultatom kod kuće slavilo nad Grudama. Cim je savladao Brotno iz Čitluka 2:1, a Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja je nadigrala Turbinu u Jablanici 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi