Veznjak berlinske Herthe

Ramić: Svojim igrama želim doprinijeti boljim rezultatima

D. Kurbegović

Prije godinu-dvije nogometno čudo od djeteta, kako su ga nazivali pojedini mediji, sa svojih 15 godina imao je ponude najvećih klubova u Evropi. Ipak, na kraju zbog daljnjeg razvoja i sistema treninga odlučio se za prelazak u Herthu.

Riječ je o Miralemu Ramiću, 16-godišnjem veznjaku ekipe iz Berlina, kojeg je selektor bh. kadeta Sakib Malkočević pozvao na trodnevno okupljanje u Zenicu.

S ovim talentovanim igračem smo razgovarali nakon posljednjeg treninga u Zenici, a on nije krio zadovoljstvo što se nalazi sa svojim vršnjacima iz BiH.

"Uslovi u Zenici su odlični, imali smo dobre pripreme i sada nas očekuju dvije prijateljske utakmice protiv Italije na njihovom terenu. Pokušat ćemo odigrati što bolje i ostvariti što bolji rezultat u dvije utakmice. Kada su u pitanju kvalifikacije u Moldaviji protivnike još najbolje ne poznajemo, ali nama je cilj da budemo među dvije ekipe, koje će se plasirati u elitni krug kvalifikacija" kaže Ramić.

U Njemačkoj ima dobre uslove za dalji razvoj, te se nada dobrim igrama u reprezentaciji

"Igram u jednom velikom klubu Herthi iz Berlina i velika je razlika između bosanske i njemačke lige, kada je u pitanju omladinski nogomet. Mnogo se više radi u Njemačkoj, bolji su uslovi i zato igrači mogu lakše napredovati i razvijati se. Kada je u pitanju moj angažman u reprezentaciji, nadam se da ću pružati što bolje igre kako bih doprinio i dobrim rezultatima" kazao je Ramić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi