Upitan ulazak investitora u NK Čelik?

Propao sastanak s povjeriocima

Upitan ulazak investitora u NK Čelik?

D. Kurbegović

Sastanku u sali Gradskog vijeća Zenica, na koji su predsjednik Nogometnog kluba Čelik Jasmin Memišević i direktor Ismet Đugum pozvali 57 privrednika i 19 fizičkih lica, u zakazanom terminu jučer u 16 sati nije se odazvao nijedan povjerioc.

Sastanak su tražili potencijalni investitori, s kojima su, kako je na press-konferenciji prošle sedmice kazao predsjednik Memišević, uspješno okončani pregovori.

“Nažalost, kao što vidite, niko se nije odazavao, ali mi ćemo već od sutra ujutro ponovo početi zvati te ljude, kako bismo postigli dug o reprogramu njihovog duga. Bez reprograma poreskog i duga prema ovim ljudima i firmama, Čelik nema šanse opstati nakon Nove godine. Došli smo do kraja, nemamo više izlaza”, kazao je Memišević.

Predsjednik je istakao kako su samo doktor Adnan Begović, Amir Đidić, te bivši član Uprave Nihad Perčo, potpisali da se odriču svojih potraživanja.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nije krio razočarenje, istakao je kako su svima puna usta Čelika, ali da, kada treba nešto konkretno uraditi, onda niko ne dođe.

“Investitor traži 70 posto upravljačkih prava, a mi ovim, kojima je Čelik dužan, nudimo preostalih 30 posto dionica pa neka s investitorom uđu u vlasništvo i vode klub. Stadion ćemo uvijek Čeliku davati na korištenje, ali ga nećemo prodati. Mi smo dosad uradili sve da Čelik opstane u ligi, pomagali smo stalno, našli ozbiljnog investitora i sada je to sve upitno”, kazao je Kasumović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je propao sastanak s povjeriocima, kasnit će i sazivanje Skupštine kluba, koja bi trebala potvrditi dogovor s turskim investitorima, te njihov ulazak u zeničkog premijerligaša.

Nogometni klub Čelik dobavljačima i fizičkim licima duguje iznos od 1.500 000 KM.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tale
Fudo ublehas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi