Rastoka u finišu bacio Rođene na koljena

Velež - Rudar 0:1

Rastoka u finišu bacio Rođene na koljena

E. Škorić

Velež i Rudar u Mostaru su odigrali utakmicu 22. kola Premijer lige BiH, koja je u subotu prekinuta nakon 26 minuta zbog jake kiše. Završeno je pobjedom gostiju iz Prijedora, kojima je pobjedu u sudačkoj nadoknadi donio Rastoka.

Pred veoma malim brojem gledatelja, Velež i Rudar odmjerili su snage, a Rođeni su još jednom razočarali svoje navijače. Nisu ponudili ono što se od njih očekuje te su po ko zna koji put imali nenaštimane nišanske sprave. Doduše, ni gostujući nogometaši nisu bili bolji, ali svakako su zadovoljniji konačnih ishodom.

U uvodnim minutama nije bilo većih uzbuđenja, osim stative Rudara, ali je dosuđena nedozvoljena pozicija. Rudar je nagovijestio da se u Mostaru nije došao braniti te je otvorenom igrom prijetio Rođenima. U 14. minuti Žerić je ubacio u kazneni prostor, ali je domaća odbrana na vrijeme otklonila opasnost.

Dvije minute kasnije odlična šansa za Prijedorčane. Katar je tukao pod prečku, odlični Bandović brani. Najbolju priliku Velež je imao preko Merzića, kada je u 23. minuti na centaršut Hiroša pogodio prečku gola rezerzvnog golmana gostiju Nikolića.

Mikić je potom pokušao, ali je Bandović i ovoga puta bio siguran. Rovčanin se zatim našao u prilici, obišao je Bandovića, ali ne reagira najbolje u završnici. Do kraja prvog dijela ostalo je 0:0.

I u nastavku "mrtva" igra, bezidejno su izgledali napadi obje momčadi. Pokušavalo se, uglavnom, iz prekida, gubilo se dosta lopti na sredini terena... U 57. minuti opasna kontra gostiju, Kantar šutira iznad gola. Do kraja jalovi pokušaji i jednih i drugih. Velež je u finišu krenuo ofanzivnije ka golu Nikolića, ali do promjene rezultata došlo je zahvaljujući gostima.

Prvo je u samoj završnici rezervista Srndović promašio mat poziciju. Naime, izašao je sam pred Bandovića, koji je po ko zna koji put spasio Velež. A onda je u  sudačkoj nadoknadi Rastoka pogodio sa nekih sedam metara nakon jednog centaršuta za veliko slavlje Prijedorčana.

Velež nije ostvario pobjedu u posljednjih pet utakmica, uključujući i jednu u Kupu. Rudar, pak, nastavlja dobar niz. Nakon pobjeda u Tuzli te protiv GOŠK-a u Prijedoru, osvojili su vrijedne bodove u Vrapčićima te su sve bliže da osiguraju opstanak.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije