Rastu tenzije pred općinski derbi bh. trećeligaša

Oštećena fasada Doma kulture

Rastu tenzije pred općinski derbi bh. trećeligaša

U nedjelju je na rasporedu općinski derbi u Prokosovićima, gdje će istoimena ekipa domaćina ugostiti Svatovac iz Poljica.

Među ovim klubovima vlada veliko rivalstvo i sve su prilike da će na stadionu 'Omerovićka' biti mnogo vatre. Nažalost, ova utakmica je imala ružnu uvertiru, a za to su krivci simpatizeri poljičkog Svatovca.

Nepoznati počinioci su oštetili fasadu Doma kulture Prokosovići, a po zidovima su ispisali ime svog kluba i navijačke grupe pod nazivom Paraziti.

Nakon što su dobili obavijest o ovom nedjelu, Iz NK Svatovac su osudili ponašanje pojedinih navijača i javno se izvinili komšijama iz Prokosovića.

Meč Prokosovića i Svatovca igra se u nedjelju u okviru 20. kola Druge lige Sjever (3. rang takmičenja), a počet će u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi