Razočaravajuća posjeta u 1. kolu Premijer lige BiH

Razočaravajuća posjeta u 1. kolu Premijer lige BiH

A. Beganović

Utakmice prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s tribina naših stadiona gledalo je 13.400 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.  

Sudeći po broju gledalaca na tribinama stadiona širom Bosne i Hercegovine ljubitelji fudbala nisu se poželjeli premijerligaških utakmica.

Na osam utakmica 1. kola Premijer lige bilo je prisutno 13.400 gledalaca, odnosno jedan premijerligaški susret prosječno je pratilo 1675 gledalaca.

Najbolja posjeta zabilježena je u Banjoj Luci gdje je pobjedu Borca nad Željezničarem s tribina Gradskog stadiona posmatralo 3.500 gledalaca, dok je duel Sarajeva i Drine (6:1) na tribine stadiona Pirota privukao 3.000 gledalaca.

Utakmicu između Zrinjskog i Olimpica (2:0) s tribina stadiona Pod Bijelim brijegom posmatralo je 2.500 gledalaca, dok je 1.200 gledalaca bilo prisutno na tribinama stadiona Bilinog polja gdje je Čelik s minimalnih 1:0 savladao Slobodu.

Duel Rudara i Mladosti (3:0) na tribine je privukao 1.000 gledalaca, dok je pobjedu Širokog nad Travnikom (2:1) s tribina stadiona Pirota posmatralo 800 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Remi Slavije i Veleža (1:1) sa tribibina stadiona u Lukavici posmatralo je 700 gledalaca, a isti broj gledalaca zabilježen je i u Bijeljini gdje je Radnik s minimalnih 1:0 savladao Vitez.

Grad utakmica posjeta
Banja Luka Borac - Željezničar 3.500
Travnik Sarajevo - Drina  3.000
Mostar Zrinjski - Olimpic 2.500
Zenica Čelik - Sloboda 1.200
Prijedor Rudar - Mladost 1.000
Travnik Travnik - Široki  800
Lukavica Slavija - Velež  700
Bijeljina Radnik - Vitez 700

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.