Red Bull Salzburg poslao Prevljaka na posudbu

Zvanično potvrđeno

Red Bull Salzburg poslao Prevljaka na posudbu

Doskorašnji mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak narednu sezonu će provesti na posudbi. 

Na zvaničnoj stranici njegovog kluba Red Bull Salzburga objavljeno je da će Prevljak od ljeta nositi dres prvoligaša Mattersburga, za koji će nastupati do kraja naredne sezone. 

Za ovog mladog napadača rođenog u Konjicu ovo će ujedno biti prilika da se dokaže u elitnom rangu u Austriji, budući da je prethodno nastupe bilježio u drugoligašu Lieferingu, Salzburgovoj filijali. 

U prošloj sezoni Prevljak se nije mnogo naigrao zbog teške povrede koljena koja je sada iza njega. Odigrao je ukupno 14 utakmica, postigavši pritom dva pogotka uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Za Matterbusrg od ranije, podsjećamo, nastupa bh. fudbaler Nedeljko Malić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi