Redžić: Poziv Baždarevića je veliki motiv

Najmlađi na testiranju u Zenici

Redžić: Poziv Baždarevića je veliki motiv

Među najboljim fudbalerima iz Premijer lige BiH koje je selektor Mehmed Baždarević odabrao za testiranje našao se i 19-godišnji Ajdin Redžić iz Borca. 

Baždarević je nakon prijateljskih utakmica sa Luksemburgom i Švicarskom nastavio sa ranije isplaniranim aktivnostima i naredni korak bilo je testiranje potencijalnih reprezentativaca iz Premijer lige BiH. Mjesto na spisku od 29 igrača našao je i Ajdin Redžić, koji je svoj raskošni talenat pokazao u test utakmici krunisavši je pogotkom. 

"Obzirom da sam jedan od mlađih igrača u Premijer ligi BiH, iskreno i nisam očekivao poziv za ovu akciju. Mislio sam da će prednost dobiti nešto stariji igrači i naravno da sam bio oduševljen kada sam dobio poziv, a ujedno to mi je i veliki motiv. Svaki igrač sanja da nekada zaigra za reprezentaciju svoje zemlje i sada sam korak bliže tome", kazao je mladi Ajdin Redžić na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Redžić ove sezone u dresu Borca pruža sjajne partije i nije tajna da se nalazi u notesu nekoliko inostranih klubova.

"Svašta se priča, ali meni to ne predstavlja opterećenje i ne obazirem se uopšte na to. Prvi cilj mi je da igram dobro u Borcu i da sa svojim klubom izborim opstanak. To je u ovom trenutku najvažnije", ističe Redžić. 

Naredno kolo bh. šampionata za Borac donosi gostovanje u Mostaru.

"Nakon poraza od Sarajeva slijedi nam utakmica u Mostaru. Šta reći, Zrinjski je veoma jak i kvalitetan protivnik, imamo veliki respekt prema njima, ali mislim da moramo gledati prvo na sebe. Ako budemo igrali dobro, onda naravno neće ni rezultat doći u pitanje", zaključio je sjajni igrač Borca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi