Redžić: Znamo vrline, ali i mane Sarajeva

Defanzivac Krupe pred nedjeljni meč

Redžić: Znamo vrline, ali i mane Sarajeva

S. Mlaćo

Jedan od najboljih igrača Krupe, fudbaler koji je tokom cijele sezone bio motorna snaga tima Slobodana Starčevića, mladi defanzivni vezista, Ajdin Redžić, sa nestrpljenjem očekuje nedjeljni derbi protiv Sarajeva.

Baš kao i Nikola Dujaković, i Redžić se našao na spisku selektora mlade reprezenacije BiH Vinka Marinovića pa sezona za njih dvojicu neće biti gotova u nedjelju, ali njemu to baš i ne smeta, naprotiv.

"Svakako da prija poziv selektora Marinovića jer je to potvrda uspješne sezone, ali je meni trenutno na prvom mjestu prvenstveni susret sa Sarajevom i sve o čemu trenutno razmišljam je taj derbi. Tek kad njega apsolviramo, nadam se uspješno, okrenuću se reprezentativnim obavezama", kaže Redžić.

A kada je nedjeljni susret sa Sarajevom u pitanju, prema njegovim riječima je Krupa u maloj prednosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekujem jednu zanimljivu i dobru utakmicu i mislim da smo mi u blagoj prednosti najviše zbog činjenice da igramo na svom terenu. U toj činjenici i vidimo svoju priliku da napokon savladamo nekoga od tri vodeća tima na vrhu tabele. Naravno, znamo sve o rivalu, sve njihove vrline, kojih je i previše, ali i mane. Nemaju ih mnogo, ali mogu da se iskoriste. Mislim da bi morali mnogo više pažnje da posvetimo njihovim ofanzivnim igračima jer su mnogo kvalitetniji u tom segmentu, pa da onda pokušamo da iskoristimo svoje prilike ispred njihovog gola",  pojasnio je Redžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi