Regoje: Kroz Kup izboriti plasman u Evropu

Slavija protiv Borca

Regoje: Kroz Kup izboriti plasman u Evropu

E. Škorić

U srijedu su na rasporedu prvi mečevi polufinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine. Slavija će ugostiti banjalučki Borac, a iskusni kapiten tima iz Lukavice Bojan Regoje smatra da je ovo izuzetno važna utakmica.

Bojan Regoje, koji od 2003. godine nosi dres Slavije iz Istočnog Sarajeva, vjeruje da opstanak u društvu najboljih nije upitan, bez obzira što je Slavija u posljednja dva susreta na svom terenu osvojila samo jedan bod i to protiv ekipe Travnika.

"Pa gledajte nešto, prije svega mislim da nas je malo poremetilo odgađanje ovog kola. Mi smo konačno ušli u takmičarsku formu i to nas je malo izbacilo iz kolosijeka. Što se tiče opstanka, nije ni malo lijepa situacija, ali mislim da neće doći u pitanje opstanak Slavije u ligi, jer nama gostuju neki izravni konkurenti", kazao je iskusni Regoje u razgovoru za SportSport.ba.

Slavija će u srijedu ugostiti Borac u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Banjalučanima tradicionalno ne odgovara ekipa iz Istočnog Sarajeva.

"Mogu reći da je to za nas izuzetno važna utakmica. Mislim da je Slavija u Kupu sposobna da pobijedi i prođe svaku ekipu. Za nas je bitan Kup iz razloga što se trenutno možemo domoći Evrope, a znamo šta znači jednom klubu igranje u Evropi. Mislim da nam neće biti lako jer je Borac stvarno jedna od boljih ekipa u ligi. Imamo svoje planove i mislim da će se tek poslije dvije odigrane utakmice znati finalista", dodaje Regoje, koji vjeruje da je trenutno najbiliži osvajanju šampionske titule sarajevski Željezničar.

"Gledajući trenutnu formu, mislim da je Željezničar najbliži naslovu, ali isto tako mislim da je još rano o tome govoriti. Ima još dosta da se igra i mislim da je pored Želje, Borca i Širokog u igri i Sarajevo", dodao je.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.