Regoje približio Čelik opstanku

Široki bez šanse u Zenici

Regoje približio Čelik opstanku

M. Šljivak

Čelik je u 5. kolu Lige za opstanak došao do vrijedne pobjede nad Širokim, a domaći su slavili rezultatom 1:0.

Dobro je domaći tim ušao u meč i već nakon osam minuta igre su došli do prednosti. Nakon što je korner izveo Šišić, najbolje se u kaznenom prostoru snašao Bojan Regoje, koji od prečku pogađa za prednost Čelika od 1:0.

Ostatak prvog dijela nije ponudio mnogo. Domaći su se povukli čuvajući stečenu prednost, dok Široki nije imao naročitu želju da napadne, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Nastavak meča donosi dosta mirnu igru na obje strane. Čelik je prijetio preko Šišića na otvaranju drugog poluvremena, ali je loše šutirao iz slobodnog udarca.

Nije Široki ništa napravio u ovom meču. Nijedne prave  šanse nisu stvorili, pa je Čelik do kraja lagano sačuvao prednost i došao je do važne pobjede u borbi za opstanak.

Liga za opstanak, 5. kolo:

Čelik - Široki 1:0 (Regoje 8')

Čelik: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Brković, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.

Široki: Soldo, Kožul, Barišić, Čabraja, Ivanković, Ćorluka, Milićević, Brekalo, Sivrić, Marina, Nikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi