Regoje: Protiv Širokog smo vratili samopouzdanje

Kapiten Olimpica za SportSport.ba

Regoje: Protiv Širokog smo vratili samopouzdanje

S. Mlaćo

Nogometaši Olimpica u subotu su upisali vrijedna tri boda protiv Širokog Brijega (3:1), te tako pokazali da definitivno nisu za otpisati i pored veoma slabih igara ove sezone. 

Vukovi sa Otoke uspjeli su nadigrati uvijek neugodni Široki Brijeg i upisati tek drugu pobjedu koja ih je ipak bodovno poravnala sa Metallegheom iz Jajca.

Iskusni Bojan Regoje vjeruje da će pauza dobro doći njemu i njegovim saigračima.

"Najvažnija su tri boda i da smo pokazali da možemo da igramo i sa jačim ekipama. Vratili smo i samopouzdanje i definitivno će nam biti lakše igrati iduće utakmice koje nisu nimalo lake", kaže kapiten Olimpica za SportSport.ba.

Nakon reprezentativne pauze Olimpic će ponovo biti domaćin, ovaj put poljuljanoj Slobodi.

"Sigurno da će nam dobro doći ova pauza  da se još bolje spremimo i uigramo za nastavak prvenstva. Što se tiče Slobode, izuzetno teška utakmica, ali mislim da uz igru i zalaganje kao protiv Širokog možemo doći do pobjede i bodova koji bi za nas bili od izuzetnog značaja za borbu u društvu najboljih. Sloboda ima problema, ali su oni pokazali na Koševu da imaju kvalitet i da ih još ne treba otpisivati", priča naš sagovornik.

Regoje je sa 34 godine jedan od najiskusnijih u Premijer ligi, ali još ne razmišlja o prestanku aktivnim bavljenjem nogometom.

"Što se tiče mog igranja dobro se osjećam i bitno je da me zdravlje služi i ako posluži ne namjeravam se još opraštati", dodao je na kraju razgovora za naš portal kapiten Olimpica Bojan Regoje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Regoje je ove sezone za Olimpic odigrao deset utakmica i dva puta se upisao u listu strijelaca. Za sada je zbog žutih kartona samo propustio duel 5. kola protiv Krupe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti