Rekorder Premijer lige prekinuo fudbalsku penziju

Adnan Gušo potpisao za Goražde

Rekorder Premijer lige prekinuo fudbalsku penziju

Nekadašnji reprezentativni čuvar mreže i golman koji je prije nekoliko godina svoju karijeru okončao u FK Željezničar, Adnan Gušo, odlučio se vratiti iz fudbalske penzije.

Rekorder prema broju minuta bez primljenog gola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine (1180 minuta) pojačao je redove FK Goražde, člana Prve lige FBiH. Klub sa Drine je jesenji dio sezone okončao na prvom mjestu u 1. ligi FBiH, a očito da je volja klupske uprave da goraždanski sastav na istom mjestu bude i po okončanju ove sezone

Bivši golman Željezničara i član stručnog štaba U-21 reprezentacije BiH posljednji je put je na golu stajao u sezoni 2011/2012. kada je sa Željezničarom osvojio šampionsku titulu.

Gušo, koji je svoju karijeru počeo na Grbavici, nakon osvajanja prve poslijeratne titule sa Plavima nastupao je za Erzurumspor, Spartak iz Moskve, rumunske klubove Universitateu, Dinamo Bukurešt, Arges Pitestija i Panduri, a nosio je i dres Olympiakosa iz Nikozije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.