Remi bez pogodaka u duele Lokomotive i Iskre

Prijateljski susret dva člana Premijer ženske lige

Remi bez pogodaka u duele Lokomotive i Iskre

S. Mlaćo

Nogometašice Lokomotive iz Brčkog i Iskre iz Bugojna jučer su u Brčkom odigrali prijateljski susret u kojem nije bilo pogodaka.

I pored toga što se mreže nisu tresle viđena je veoma zanimljiva i borbena utakmica, a nije nedostajalo ni prilika na obje strane.

Bugojanke, nove članice Premijer ženske lige naše zemlje, zaprijetile su u 10.minuti kada veoma dobar udarac iskusne Elme Basare odlazi pored gola Lokomotive. U 35.minuti Esmeralda Mujkić kod domaćih dobro prijeti, ali promijene rezultata nije bilo.

U 38.minuti agilna Samir Goretić, pojačanje Iskre iz ŽNK Željezničar 2011,  sjajno šutira ali domaća golmanica  Aida Delić krajnjim naporom spašava svoj gol.

U 55.minuti Vujadin se našla u sjajnoj prilici za Lokomotivu, ali njen udarac blokira crnogorska reprezentativka u redovima Iskre Suzana Vujošević, a zatim i sigurno brani Arnela Begić.

Dženana Hajdarević imala je najbolju priliku u drugom poluvremenu da donese Iskri pobjedu, ali je njen udarac otišao tik pored stative i rezultat se nije mijenjao. Ostalo je početnih 0:0, ali oba trenera mogli su biti zadovoljni viđenim, a obzirom da su i Iskri i Lokomotivi ovo bile prve prijateljske provjere pred novu sezonu Premijer ženske lige BiH.

ŽFK Lokomotiva Brčko : ŽNK Iskra Bugojno 0:0

Gradski stadion u Brčkom. Gledalaca:50.

ŽFK Lokomotiva Brčko: Delić, Tošić, Trujić, Vujadin, Škahić, Ilić, Mujkić, Stokić, Ristić, Rosuljaš, Džanić. Još su igrale: Tabulin, Damjanović, Novaković, Mešanović, Vrsajko.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Jusić, Lužić, Vujošević, Hađo, Basara, Behrem, Bjelica, Lukić, Mešić, Goretić. Još su igrale: Kundić, Haračić, Forić, Hajdarević, Bašić, Redžić, Cetin. Trener: Salim Duraković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi