Remi mladih nogometašica sa Crnogorkama

Prijateljska utakmica U-17 reprezentacije

Remi mladih nogometašica sa Crnogorkama

E. Škorić

Danas se pred oko 50 gledalaca u Sarajevu odigrala druga prijateljska utakmica između ženskih U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U prvoj utakmici su slavile gošće iz Crne Gore sa 1:2.

Crnogorke su prve došle do vodstva golom Milice Vulić iz kaznenog udarca, a izjednačujući pogodak za naš tim postigla je Andrea Grebenar.

Selektor Ilija Lucić je nakon utakmice bio nezadovoljan, kako igrom, tako i rezultatom.

"Crnogorke ne igraju bolje od nas, ali su fizički jače što se vidjelo u oba ova susreta.
Mi smo tek prošle godine počeli sa selektiranjem igračica za U-17 reprezentaciju i ono što nam nedostaje jeste liga ili takmičenje u kojem će ove djevojke moći da napreduju".

"Ono što im treba jeste više utakmica, a naredna prilika za dokazivanje pružiće im se već polovinom narednog mjeseca kada idemo na mini-turnir u Švicarsku", zaključio je selektor Lucić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.