Remi Mramora i Slavena, pobjeda Sloge Simin Han

Druga liga Federacije BiH, grupa Sjever

Remi Mramora i Slavena, pobjeda Sloge Simin Han

A. Beganović

U okviru 1. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever odigrano je sedam susreta, a strijelci nisu bili pretjerano raspoloženi. 

U sedam odigranih susreta postignuto je samo 11 pogodaka, a najefikasniji su bili fudbaleri na utakmici Bosna Kalesija - Svataovac. Slavio je Svataovac, a Bosna je povela u 7. minuti pogotkom Simbada Jahića. No, u drugom dijelu Svatovac stiže do preokreta. U 55. minuti Adil Imamović postiže pogodak za 1:1, da bi 13 minuta prije kraja Asmir Mehić pogodio za potpuni preokret.

Sloga Simin Han pobjedom je otvorila sezonu. Fudbaleri Slogfe slavili su na gostovanju kod Ingrama s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Amar Suljić u 65. minuti.

Prokosovići su pogotkom Emira Iljazagića s minimalnih 1:0 savladali Slogu (T), dok je Mladost iz Malešića sa 2:0 savladala Gradinu. Husein Hasić je doveo Mladost do prednosti, da bi Haris Muslimović pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Mramor i Slaven su podijelili bodove (1:1). Pogotkom Kemala Gogića ekipa iz Živinica je stigla do prednosti, da bi pogodak za konačnih 1:1 postigao Amir Mehmedović.

Bosna Mionica i Radnik su odigrali susret bez golova, a Priluk i Dizdaruša su također podijelili bodove, no na susretu su viđena dva pogotka. Dino Mujkić je u 32. minuti doveo Priluk do prednosti, da bi pet minuta kasnije Jasmin Čaklovica pogodio za 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.