Remi naših haklera protiv domaće Slovačke

Kvalifikacioni turnir u Bratislavi

Remi naših haklera protiv domaće Slovačke

Naša malonogometna reprezentacija danas je odigrala prvi susret kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo. Upisan je remi sa domaćinom, Slovačkom, a rezultat je glasio 4:4.

Domaćin je poveo već u drugoj minuti susreta preko Hal'koa, a naši momci su uzvratili pet minuta kasnije golom Šunjića.

 

Pred sam kraj prvog poluvremena naši reprezentativci su rezultat uspjeli preokrenuti u svoju korist preko Mulahmetovića.

 

Sa 1:2 se otišlo na odmor, a samo šest minuta je bilo potrebno našim momcima da postignu još jedan pogodak. Strijelac je ovoga puta bio Radmilović. Nepuni minut kasnije već je 1:4 za našu reprezentaciju. Hal'ko je zatresao sopstvenu mrežu.

 

U tim trenucima se činilo da će naši momci doći do lagane pobjede, ali to nije bio slučaj.

 

Hal'ko se samo pet minuta nakon autogola iskupio smanjivši na 2:4, a samo minut kasnije Rafaj je domaćina primakao na samo jedan gol zaostatka.

 

Slovaci su do kraja vršili pritisak koji im se isplatio u samom finišu susreta kada je  Mikita iskoristio zbunjenost naših igrača u defanzivi. Treba istaknuti da je pola minute pred kraj susreta Gašparovič zaradio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

 

U drugom susretu naše grupe, Azerbejdžan je razbio Norvešku sa 6:0, a upravo će Azerbejdžanci biti naš naredni protivnik na ovom kvalifikacionom turniru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.