Remi sa Izraelom, protiv Bugarske za historiju

Kvalifikacije za EP

Remi sa Izraelom, protiv Bugarske za historiju

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas neriješeno sa Izraelom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Nakon velike pobjede nad Francuskom (2:0), izabranici Tonija Karačića su remizirali sa Izraelom rezultatom 1:1 i plasman na kontinentalnu smotru ovisit će od posljednje utakmice protiv Bugarske. 

Mladi bh. fudbaleri utakmicu su otvorili odlično. Već u trećoj minuti susreta kapiten Mustedanagić je golom iz slobodnog udarca donio prednost našoj zemlji. 

Nakon primljenog gola Izralci su preuzeli terensku inicijativu, a to im se isplatilo u 18. minuti. Nakon što je prethodno agilni Lako pogodio prečku, Izrael je izjednačio golom Abu Fanija koji je tako vratio stvari na početak. Do kraja prvog poluvremena Izrael je bio nešto opasniji. Pred golom naše zemlje redali su se pokušaji Almoga i Abu Fanija, međutim promjene nije bilo. 

Nakon uspavanke u prvih 45 minuta, naši momci su zaigrali mnogo bolje u drugom poluvremenu. Već na samom startu dobru priliku imao je Demirović, a zaprijetili su još Mustedanagić i Stanić. 

Sljedeću dobru priliku naš nacionalni tim bilježi u 58. minuti. Mustedanagić se našao u fantastičnoj prilici, međutim njegov udarac je odbranio Tzur. Kako se susret bližio kraju, izabranici selektora Karačića su igrali sve bolje pokušavajući da dođu do novog gola, međutim to im nije pošlo za rukom. Do kraja susreta mreže su mirovale i ostalo je 1:1. 

O plasmanu BiH na kontinentalnu smotru odlučit će se u posljednjem kolu, a sljedeća "meč lopta" za naše reprezentativce je utakmica protiv Bugarske.  Računica je jasna - pobjeda nas vodi na Evropsko prvenstvo. 

Elitni krug kvalifikacija za EP:

BiH - Izrael 1:1

BiH: Marković (GK), Stanić. Šerbečić, Bijelić, Suljić, Hadžić, Mustedanagić (C), Demirović, Miličević. Nikić, Resić

Izrael: Tzur (GK), Levi (C), Najjar, Abu Ktifan, Arad, Golan, Solomon, Khalaila, Almog, Abu Fani, Lako

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi