Remi u Banjoj Luci, Zrinjski u četvrtfinalu

Kup Bosne i Hercegovine

Remi u Banjoj Luci, Zrinjski u četvrtfinalu

A. Beganović

Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara igrat će u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine. Naime, nakon što su u prvom susretu u Mostaru sa 4:0 savladali Borac, večeras su remizirali na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (1:1), pa su sa ukupnih 5:1 prošli u narednu fazu takmičenja.

Oba trenera na teren su izvela kombinovane sastave jer pobjeda Zrinjskog od 4:0 u prvom susretu odlučila je putnika u četvrtfinale Kupa BiH.

Na samom otvaranju Kantar je imao priliku za Zrinjski, dok je Petrović zaprijetio s druge strane, ali nije bilo promjene rezultata.

U 27. minuti Đelmić je isprobao udarac, no bio je neprecizan, a pet minuta kasnije Zrinjski dolazi do prednosti, strijelac je bio Muminović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U drugi dio Borac ulazi nešto bolje. Izabranici Dragana Jovića ofanzivno su krenuli po izjednačenje i takva igra im se isplatila u 74. minuti kada je Runić pogodio za 1:1.

Nakon toga Borac je imao još dvije prilike preko Dujakovića i Predragovića, no rezultat se nije mijenjao.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.