Remi u Janji, Leotar na čelu prvoligaške karavane

Remi u Janji, Leotar na čelu prvoligaške karavane

A. Beganović

U okviru 6. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je šest utakmica, a ljepoticu kola odigrali su Sloboda iz Novog Grada i Proleter iz Teslića.

U Novom Gradu gledaoci su vidjeli čak sedam golova, a slavila je domaća ekipa sa 4:3, iako je Proleter čak tri puta imao prednost. Dva pogotka za domaće postigao je Ljuban Antović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Milovan Aćić i Arnes Brkić, dok su za Proleter pogađali Dejan Gavrić, Selmir Mahmutović i Nemanja Rašić.

U Vlasenici je istoimena domača ekipa sa 2:1 savladala Mladost. Vinko Đurić i Saša Trifković pogađali su za pobjedničku ekipu, dok je jedini pogodak za goste postigao Rajko Ćeranić.

Napredak je u Donjem Šepku bio bolji od Tekstilca (3:1). Miladin Filipović, Ivan Ninić i Dejan Marić su pogađali mrežu gostiju za koje je počasni pogodak postigao Nemanja Asanović.

U Janji su Podrinje i Krupa podijelili bodove (1:1). Muhamed Jusufović je u 36. minuti doveo Podrinje do prednosti, da bi Obren Cvijanović u 59 pogodio za konačnih 1:1.

Vodeći Leotar je u Trebinju savladao Sutjesku (2:1). Predrag Šešelj i Lazar Zečević su Leotaru donijeli prednost od 2:0 u prvom poluvremenu, koju je u drugom dijelu smanjio Boško Radović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Gostujuću pobjedu upisao je Rudar Prijedor, koji je sa 3:1 savladao Drinu HE Višegrad. Nemanja Pekija, Saša Stijepić i Aco Đokić su bili strijelci za Rudar, čiju je mrežu pogodio Bojan Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.