Remi u Stanišićima, sigurne pobjeda Sloge i Sutjeske

12. kolo Prve lige RS

Remi u Stanišićima, sigurne pobjeda Sloge i Sutjeske

S. Mlaćo

U derbi susretu 12. kola Prve lige Republike Srpske snage su odmjerili Zvijezda 09 i Drina Zvornik, a završeno je 2:2.

Domaći su poveli autogolom Vasiljević u drugoj minuti, a izjednačio je u 55. minuti iz slobodnog udarca Čulum. Samo devet minuta kasnije novo vodstvo lidera Zvijezde 09. Pogodio je ovaj put Ermin Huseinbašić. Konačnih 2:2 postavlja u 90. minuti Vasiljević.

Rudar iz Prijedora je sa minimalnih 1:0 savladao Podrinje na svom stadionu, a junak pobjede bio je Demir Jakupović koji je u 32. minuti matirao Čedomira Radića.

Sutjeska je u Mrkonjić Gradu očitala pravu nogometnu lekciju domaćoj Slobodi. Gosti iz Foče slavili su sa 3:1, a strijelci su bili Mojović, Rašević i Perišić. Jedini pogodak za domaće djelo je Stijepića.

Slavija je nastavila sa dobrim igrama i danas savladala Tekstilac sa 2:1. Domaći su nakon 45 minuta vodili 2:0 pogocima Pušare i Cicovića, a konačnih 2:1 postavio je u 50. minuti Milaković.

Kozara je remizirala sa Željezničarom Sport Teama 1:1. Gosti su poveli preko Pavlovića koji je bio siguran sa 11. metara, a konačnih 1:1 također je postavio sa 11. metara Glišić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pobjedu domaćih vidjeli smo i Doboju gdje je Sloga bez većih problema nadigrala Napredak. Bilo je 3:1. Strijelci za domaće bili su Borislav i Jovo Lukić, te Lazić, a za goste Jevtić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi