Remi Želje i Budućnosti, tim iz Podgorice u finalu

"Igraj fudbal, živi život"

Remi Želje i Budućnosti, tim iz Podgorice u finalu

E. Škorić

Budućnost i Željezničar odigrali su 0:0 u trećem kolu G-drive šestog Međunarodnog turnria za igrače do 17 godina koji nosi naziv "Igraj fudbal, živi život".

Obje ekipe su u prva dva kola upisale pobjede, a remijem bez golova Budućnost je prošla u finale, zbog bolje gol-razlike od rivala sa Grbavice.

U prvom poluvremenu ekipe su bile orijentisane više na odbranu vlastitog  gola, pa je izostalo uzbuđenja pred golovima. Jedinu pravu priliku imao je sastav Budućnosti, ali se napadač tima iz Podgorice nije snašao pred golom Željezničara.

U nastavku nešto više od igre, Željezničar je napadao jer mu je bila neophodna pobjeda, vidjeli smo i nekoliko pokušaja na obje strane, a najbolju imali su Podgoričani u završnici meča kada je golman Želje napustio svoj gol, ali ostalo je 0:0, pa su igrači Budućnosti proslavili plasman u finale turnira. 

Podsjećamo, prije današnje utakmice Budućnost je savladala Partizan sa 3:2 i Olimpiju sa 2:0, dok je Željo protiv istih ekipa slavio sa po 2:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi