Reprezentacija BiH u baražu

Hakleri drugi u Slovačkoj

Reprezentacija BiH u baražu

M. Maksimović

Malonogometna reprezentacija BiH igrat će u baražu kvalifikacija za EURO 2014. U posljednjem susretu kvalifikacijske grupe 2, Azarebejdžan je savladao Slovačku 2:1, pa je BiH zauzela drugo mjesto uz bolju gol razliku. 

Pobjedom 4:0, BiH je zaokružila svoj nastup sa četiri boda i gol razliku +3, dok su Slovaci uz četiri boda na kraju bili na nuli što se tiče gol razlike (9:9).

Tako se reprezentacija BiH našla u društvu Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Holandije, Ukrajine i Slovačke, kao najbolje trećeplasirane. Slovaci su tu prošli Kazahstan na gol razliku. 

 

Žrijeb baraža će biti obavljen 3. jula, a BiH i Slovačka se ne mogu sastati međusobno. Plasman na EURO 2014. godine uz domaćina Belgiju, kroz kvalifikacije su obezbijedile Italija, Azerbejdžan, Rusija, Španija, Portugal, Češka i Slovenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.