Ofanzivac Sarajeva i juniorske reprezentacije BiH

Resić:Imamo dobru generaciju, vjerujem u plasman na Evropsko

D. Kurbegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine boravi u Trening centru u Zenici, gdje se priprema za Elitni krug kvalifikacija, koji će krajem narednog mjeseca biti održan u Francuskoj.

Jedan od standardnih igrača je i ofanzivac Sarajeva, brzonogi Ševkija Resić, koji je za SportSport.ba govorio o pripremama u Zenici, Elitnom krugu kvalifikacija i protivnicima.

"Drago mi je što smo se okupili, imamo dobre uslove kako bi se pripremili za Elitni krug kvalifikacija. S obzirom na našu ekipu, mislim da možemo do velikog rezultata u Francuskoj, imamo dosta igrača koji igraju u velikim klubovima tako da sam optimista glede kvalifikacija u Francuskoj. Imat ćemo vremena da se uigramo, igrat ćemo i prijateljsku utakmicu protiv Srbije, tako da vjerujem da ćemo spremni dočekati kvalifikacije" , ističe Resić.

Očekuje u reprezentativnom dresu dobre igre i plasman na Evropsko prvenstvo.

"Reprezentacija za mene je nešto sveto, kada nosim dres reprezentacije onda dajem od sebe i više što mogu. Rođen sam u ovoj zemlji, ovdje živim i nadam se da ću opravdati povjerenje selektora. Igrao sam s kadetskom reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i to je nešto stvarno neopisivo. Ja imam nadu da ću uspjeti i u dresu juniorske reprezentacije da sudjelujem na tako velikom takmičenju, što bi za sve nas bio ogroman uspjeh i velika satisfakcija", kazao je Resić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi