"Respekt Rudaru jer Kup je varljiv i donosi iznenađenja"

Branko Karačić najavljuje sutrašnji meč protiv Rudara

"Respekt Rudaru jer Kup je varljiv i donosi iznenađenja"

Zrinjski iz kola u kolo izgleda sve bolje. Posljednjim trijumfom u Bijeljini Branko Karačić i njegovi izabranici dospjeli su na čelo premijerligaške tabele, a premijeru u Kupu BiH u novoj sezoni imat će sutra Pod Bijelim brijegom.

Gostovat će posljednjeplasirani tim na tabeli Premijer lige BiH, Rudar iz Prijedora koji od danas nema šefa stručnog štaba, nakon ostavke Slobodana Starčevića.

Zanimljivo je da je Rudar jedan od malobrojnih do sad osvojenih bodova izvojevao upravo na gostovanju Pod Bijelim brijegom. Zbog toga su u Zrinjskom oprezni.

"Dočekujemo ih s velikom dozom respekta jer Kup često donosi iznenađenja. Mi smo favoriti, ali tu ulogu moramo opravdati dobrom igrom na na samom terenu. Priliku će sutra sigurno dobiti dva eventualno tri igrača koji su do sada imali manju minutažu, obzirom da neke igrače planiram sačuvati za važan prvenstveni susret sa Borcem,” izjavio je trener Zrinjskog Branko Karačić dodavši kako će početni sastav odrediti tek pred samu utakmicu.

Mjesto u sastavu vjerojatno će naći Deni Simeunović i Milan Muminović koji u Bijeljini nisu nastupili zbog kartona. Utakmicu Pod Bijelim brijegom sudit će Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.