"Respekt Želji i Sarajevu, sutra igraju najbolje bh. ekipe"

Šef struke Širokog Brijega uoči derbija

"Respekt Želji i Sarajevu, sutra igraju najbolje bh. ekipe"

A. Beganović

Dan uoči velikog bosanskohercegovačkog derbija između Zrinjskog i Širokog Brijega u redovima Širokobriježana vlada dobra atmosfera.

Šef stručnog štaba Širokog Brijega, Slaven Musa, nalazi se na slatkim mukama, odnosno svi igrači su spremni za sutrašnji derbi, što ga i raduje.

"Svi igrači su spremni, nemamo povrijeđenih i još uvijek nisam odabrao 18 koji će biti u konkurenciji za duel u Mostaru. Atmosfera je dobra, vrijedno smo radili tokom reprezentativne pauze i spremni dočekujemo duel u Mostaru", za SportSport.ba kaže Musa.

"Zrinjski ima dobru ekipu i nije slučajno pri samom vrhu tabele. Međutim, ako mi budemo pravi, odnosno ako odigramo onako kako možemo, sigurno ćemo slaviti. U svakoj utakmici idemo na tri boda, pa će tako biti i sutra. Nadam se da se neće ponoviti prošlosezonski meč kada smo primili tri pogotka, odnosno naš cilj je mrežu sačuvati netaknutom", dodao je Musa.

Šef stručnog štaba Širokog Brijega cijeni Zrinjski i smatra da će sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom igrati dvije najbolje bosanskohercegovačke ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Uz dužno poštovanje Sarajevu i Željezničaru, sutra se u Mostaru sastaju dvije najbolje bosanbskohercegovačke ekipe. U prilog mojoj tvrdnji ide i trenutni položaj na tabeli, te rezultati postignuti prošle godine", govori Musa i za kraj dodaje:

"Stevo Nikolić je najbolji napadač u Premijer ligi i od njega nam prijeti najveća opasnost. U dobroj formi igra i Crnov, a svakako ne smijemo zaboraviti Simeunovića i Đurića. Zrinjski ima dobru ekipu, koja je primila najmanje golova i dosadašnjem dijelu sezone i koju s klupe sjajno predvodi kolega Karačić. I pored dosta dobrih pojedinaca najveća snaga Zrinjskog je kolektiv, odnosno stil igre koji je u Mostar donio Karačić." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.