Rezdeušek: Uz pomoć navijača možemo savladati Jedinstvo

Kapiten NK Novi Travnik za SportSport.ba

Rezdeušek: Uz pomoć navijača možemo savladati Jedinstvo

S. Mlaćo

Nakon dva poraza na otvaranju drugog dijela sezone Prve lige Federacije nogometaši Novog Travnika u nedjelju će ugostiti bihaćko Jedinstvo.

Novotravničani nisu pružili loše partije u prva dva kola nastavka, te vjeruju da protiv tima iz Bihaća mogu do pozitivnog rezultata. Kapiten NK Novi Travnik Ivan Rezdeušek najavio je ovaj meč za SportSport.ba.

"Poraženi smo u prva dva kola nastavka sezone od favorita za ulazak u Premijer ligu, a sada idu hajmo reći lakši protivnici. Mi smo već jednom nogom u drugoj ligi, ali se ne predajemo i ko god mislim da će lako proći  sa nama pogotovo sada na našem stadionu grdno se vara. U klubu se zna ko šta radi i kako se radi, te dolaskom nove Uprave sve je drugačije. Tu je i novi trener Salim Duraković koji ima jasan cilj, mlad je i pun želje i motiva, te je to prenio na dosta mladu ekipu. Kada kažem mladu to i jeste tako, jer u ekipi ima igrača koji još idu u školu, i imaju pravo nastupaju za kadete i juniore. Samo nas trojica imaju više od 21. godinu", kazao je Rezdeušek. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Po prvi put u nedjelju će nogometaši Novog Travnika u Prvoj ligi Federacije zaigrati na svom stadionu u svom gradu. 

"Kao Novotravničanin sam jedva dočekao taj trenutak da istrčim i zaigram u našem gadu, "mom" travnnjaku i pred našom publikom i našim navijačima. Sezonu i pol smo bili izbjeglice i to je bilo teško, a u nedjelju nam se vraća i Knežević, te ćemo biti mnogo jači prema naprijed. Uz pun stadion i naše Tulonje pobjeda ne bih trebala izostati. Ovim putem pozivam sve navijače da nas podrže jer mi smo dosta mlada ekipa i naši navijači nam trebaju da nas ponesu do pobjede. Nadam se i fer suđenju glavnog sudije gospodina Azima Karića", dodao je za SportSport.ba kapiten NK Novi Travnik Ivan Rezdeušek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi