Rezervista Kapetan zaledio Pecaru u finišu

Vitezu bod na Pecari

Rezervista Kapetan zaledio Pecaru u finišu

E. Škorić

Široki Brijeg i Vitez remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici prvog kola Premijer lige BiH.

Širokobriježani su bili apsolutni favoriti protiv Vitežana, no na Pecari su se domaći podosta mučili i tek u nastavku došli do gola, ali nisu izdržali do kraja, pa su osvojili samo jedan bod.

Prvu šansu na meču imao je Krstanović, koji je u 17. minuti prevario golmana Viteza Tirića, no nije bio precizan. U 24. minuti Baraban sjajno puca, ali neprecizno.

Pravu glupost napravio je Plazonić, koji je u 32. minuti kao zadnji igrač, daleko od svog gola, zaustavio napadača Viteza, pa je dobio direktan crveni karton i to je uveliko otežalo Širokom.

U 50. minuti Ćorić je atraktivno pokušao, no nije pogodio, da bi u 56. minuti spomenuti igrač fantastično centrirao s desne strane, a iskusni Krstanović glavom sjajno zabija za 1:0.

Ostatak utakmice Široki je iz kontri tražio šansu, Vitez nije dovoljno dobro koristio brojčanu prednost na terenu, a onda u 86. minuti rezervista Kapetan nakon ubačaja Livančića s lijeve strane glavom šalje lptu iza leđa Solde za slavlje gostiju.

Široki će u drugom kolu ugostiti Sloobodu, dok će Vitez biti domaćin ekipi Mladosti.

Široki - Vitez 1:1 (Krstanović 56/ Kapetan 86)

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Ćorić, Plazonić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Sesar, Brekalo, Crnov, Marković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Tirić, Stanić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Đerić, Novak, Barišić, Sadiković.


Široki Brijeg-Vitez 1:0 by redakcija1
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi