Rezervista Kasumović donio Radničkom pobjedu nad Travnikom

Pobjeda Lukavčana

Rezervista Kasumović donio Radničkom pobjedu nad Travnikom

S. Mlaćo

U veoma zanimljivom i otvorenom meču snage su na stadionu Jošik u Lukavcu odmjerili nogometaši Radničkog i Travnika, a domaći su slavili sa 2:1.

Na samom početku dobra prilika za Radnički kada Salihović izlazi sam na Nurkovića, ali gostujući golman sjajno brani. Nakon toga igralo se najviše na sredini terena, te nije bilo pravih prilika. U 41. minuti nakon solo prodora Zukića Jusufbašić ne uspjeva matira Šabića, ali na drugoj strani Salihović matira Nurkovića za slavlje domaćih navijača.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, da bi drugo poluvrijeme lijepim udarcem otvorio Kuduzović. Zatim Zukić izlazi sam pred golmana Radničkog Šabića, ali ostaje 1:0.

Travnik je nakon toga sve karte bacio u napad, što im se vratilo u 71. minuti kada Nuhić ubacuje iz kornera, a Čivić glavom matira Šabića.

U 78. minuti rezervista Kasumović samo što je ušao u igru matirao Nurkovića za novo vodstvo svog tima. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Radnički upisao tri boda koji ga ipak ostavlja u borbi za opstanak, mada će to biti veoma teško ostvarivo.

Prva liga Federacije BiH, 27.kolo:

FK Radnički Lukavac - NK Travnik 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Radnički: Šabić, Salihbegović, Kasumović, Mahovkić, Salihović, Kuduzović, Stjepanović, Kalajanović, Dautović, Salihović, Aljukić.

NK Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Zajmović, Jusufbašić, Pekija, Kadrić, Pejić, Zukić, Čivić, Torlak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi